BISKUT MILO
BAHAN2NYA :
250 G BUTTER
200 G GULA KASTOR
430 G TEPUNG GANDUM (DIAYAK)
2 BIJI TELUR
1 SUDU TEH VANILLA
4 SUDU MAKAN MILO
SECUKUP COKLAT CAIR TUK HIAS DIATAS BISKUT
CARA2NYA
1. PUKUL BUTTER DAN GULA HINGGA RATA DAN KEMBANG.
2. MASUKKAN TELUR SATU PERSATU DAN PUKUL LAGI. MASUKKAN PULA VANILLA. PUKUL RATA.
3. TEPUNG GANDUM DAN MILO DIGAUL RATA.
4. MASUKKAN TEPUNG TADI KEDALAM BUTTER DAN GAUL LAGI HINGGA RATA.
5. ADUNAN MMG LEMBIK SBB KITA AKAN MENGGUNAKAN PIPING BAG DAN NOZZLE PILIH MASING2.
6. MASUKKAN ADUNAN KEDALAM PIPING BAG DAN PIPEKAN DI ATAS DULANG PEMBAKAR.
7. BAKAR ADUNAN PADA SUHU 180C SELAMA 10 MINIT ATAU SEHINGGA MASAK BERGANTUNG KEPADA OVEN MASING2.
8. SEJUKKAN BISKUT TERLEBIH DAHULU SEBELOM MENGHIASNYA DENGAN COKLAT CAIR.
9. PASTIKAN COKLAT BETUL2 KERAS BARU SIMPAN DALAM BOTOL...LAPISKAN DENGAN KERTAS SUPAYA TIDAK COMOT