CORNFLAKES CHOCOLATE
Bahan-bahan:
Coklat masakan - milk/dark
Mentega
Cornflakes
Manik warna-warni - sebagai hiasan
Paper cup secukupnya
Cara:
1. Susun papercup dalam dulang.
2. Cairkan coklat menggunakan kaedah double boiler.
3. Bila dah cair, tutup api dan angkat letakkan di tempat lain.
4. Masukkan cornflakes dalam mangkuk senang nak gaul nanti. Masukkan coklat, gaul rata.
5. Masukkan cornflakes yang telah digaul tadi ke dalam paper cup.
6. Tabur manik berwarna warni sebagai hiasan.
7. Sejukkan dalam peti sejuk. Siap untuk disusun dalam balang.
Tips:
1. Kalau agak-agak coklat kering, panaskan balik guna kaedah double boiler, tapi tak payah lama-lama.
2. Taburkan manik masa coklat masih basah, kalau dah kering nanti manik tu tak melekat.
3. Guna sudu kecik untuk masukkan cornflakes dalam papercup, kalau guna sudu besar payah sikit.