Banner iklan disini

Menu Navigasi

hmm.. siap sudah almond london.... alhamdulillah..

hmm.. siap sudah almond london.... alhamdulillah..

BAHAN2...
(A)
250 GM BUTTER
125 GM GULA ICING
1/2 STEH EVEN VANILLA
1 BIJI TELUR

(B)
100 GM TEPUNG JAGUNG
200 GM TEPUNG HONKWEE
250 GM TEPUNG GANDUM

INTI: BADAM SEBIJI, DIBAKAR TERLEBIH DAHULU 20 MINIT.
COKLAT MASAKAN: CAIRKAN COKLAT 200 GM DAN CAMPURKAN DENGAN SHORTENING 20 GM
HIASAN: BADAM CINCANG TELAH SIAP BAKAR

CARA-CARA:
1. SEBATIKAN SEMUA BAHAN A HINGGA SEBATI.
2. MASUKKAN BAHAN B DAN ULI MENJADI DOH YANG LEMBUT.
3. SUKAT ADUNAN 1 STEH DAN MASUKKAN SEBIJI BADAM DIDALAM NYA.
4. BAKAR PADA SUHU 150C SELAMA 40 MINIT.
5. DAH SIAP BAKAR, CELUPKAN KEDALAM COKLAT MASAKAN DAN LETAKKAN DALAM PAPERCUP.
6. TABURKAN BADAM CINCANG DI ATASNYA.
7. TUNGGU SEHINGGA KERAS BARU MASUK DALAM BALANG KEDAP UDARA.
Bagikan ke Facebook

Artikel Terkait

Tidak ada artikel lain dengan kategori serupa.
Banner iklan disini